Orbán teljesen elvesztette a kapcsolatot a magyar valósággal

Orbán teljesen elvesztette a kapcsolatot a magyar valósággal

Egyik életidegen baromságot a másik után mondta a héten a vámpírkormány feje.

Orbán Viktornak több olyan megnyilatkozása is volt a héten, ami arról tanúskodik, hogy valójában fogalma sincs, mi folyik az országban az ő nem is olyan kicsiny, de a valóságtól mindenképp elzárt világán kívül.

Volna tippünk amúgy, milyen módon lehetne a világa még elzártabb, de az neki nem tetszene.

Eheti első aranyköpéseit akkor kapta az arcába az ország, amikor a héten részt vett a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján. Először az az örökbecsű gondolat került a sajtóba az ott elhangzottakból, mely szerint

A magyar férfiember archetípusa a gazda

Mondta ezt az az Orbán, aki szinte semmit se dolgozott az életében a politikán kívül, csak a földek lenyúlásában és mások kiforgatásában jeleskedett.

Később nyilvánosságra került a beszéd teljes szövege is, aminek egy másik részén aztán a XVIII. századi kisbirtokos romantikus képétől megérkezett ő is a XXI. század Magyarországára.

Már, ahogy azt ő elképzeli.

Azt bírta ugyanis közölni a hallgatóságával - és ezt tényleg nem tudjuk hova tenni a mai magyar valóság ismeretében - , hogy 

Nem vagyunk messze attól, hogy azt tudjuk mondani, hogy ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban

Komolyan ez látszik a Karmelita Kolostor erkélyéről vagy a hatvanpusztai luxusbirtok udvaráról? Vagy a Pancho Aréna VIP-páholyából nézelődve tűnik így szotyiköpködés közben? 

Utóbbi egyébként lehetséges. Egy Facebook-on terjedő mém erre rá is mutat, kicsit máshova helyezve a hangsúlyt a mondaton belül, hogy helyes legyen:

És még csak ezután jött a szokásos pénteki rádióinterjú, aminek kapcsán tényleg nehéz eldönteni, hogy  neki mentek el otthonról, vagy ő néz hülyének mindenki mást.

Ha összemérjük a magyar jogállamiságot a német jogállamisággal, akkor lehet mi kerülünk ki győztesen

– jelentette ki Orbán, és kibírta röhögés nélkül.

Persze az is lehet, hogy ő ezt komolyan el is hiszi.

Lehet, hogy csak szimplán nem hajlandó tudomást venni a valóságról. De az talán még rosszabb. mintha cinikusan a szemünkbe nevetne. 

Elvégre a NER az ő személyére épül, az ő döntéseitől függ szinte minden. Sajnos szó szerint.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.