Ez igen! Az ellenzék azért harcol, hogy senki ne kereshessen egy minimum szintnél kevesebbet!

Ez igen! Az ellenzék azért harcol, hogy senki ne kereshessen egy minimum szintnél kevesebbet!

Aláírásgyűjtésbe kezdett hétfőn az alapjövedelemért a Párbeszéd Magyarországért - jelentette be dunaújvárosi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnökségének tagja.

Szabó Zsolt elmondta: politikai alternatívát kínálnak Magyarországnak a 2022-es választásokig, ezért a következő időszak célja az alapjövedelem megismertetése és annak bevezetéséhez az állampolgárok támogatásának megszerzése.

Ennek érdekében igyekeznek interneten és - a járványhelyzet függvényében - személyesen is felkeresni az embereket és megmutatni, hogy az alapjövedelemmel "mindenki sokkal jobban jár".

A politikus hangsúlyozta, hogy az időzítés sem véletlen, hiszen a koronavírus-járvány gazdasági nehézségeket okoz: ma Magyarországon minden harmadik ember létbizonytalanságban, háromból egy ember a létminimum alatt él, továbbá háromból egy családnak gondokat okozna a kereső családtagok kiesése a munkából. Úgy fogalmazott:

itt az ideje, hogy a kormány a saját haverjai helyett az állampolgárokat segítse

Szabó Zsolt a "válságkezelő megoldással" kapcsolatban megemlítette, az alapjövedelem garantálná, hogy senki se kereshessen egy minimum szintnél kevesebbet.

Minden gyermek esetében fejenként havi 50 ezer forint járna, minimum 100 ezer forintot kapnának a munkanélküliek és minimum 100 ezer forint nyugdíjat a nyugdíjasok, valamint 250 ezer forintos minimálbért kapna minden munkavállaló.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Orbán kitalálta, Kásler pedig kinevezte a kifejezetten a sportakadémiákra szakosodott miniszteri biztost. Az oka is megvan, hogy miért.

  • 2020.09.25

Szavazzon: tök ciki, amit Szijjártó művel, de vajon szándékos is?

Azt eddig is tudtuk, hogy a külügyminiszter szereti a luxusjachtozást és szívesen száll rendőrségi helikopterre is. Most a Continental új gumitesztpályáján repesztett egy átalakított luxusterepjáróval.

  • 2020.09.25

Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

A felcsúti miniszterelnök új hobbija a kórházlátogatás, de van olyan hely, amit nem vállalna fel a nyilvánosság előtt.