Dunaújváros: a Fidesz nem becsülte meg eléggé a szociális dolgozók munkáját

Dunaújváros: a Fidesz nem becsülte meg eléggé a szociális dolgozók munkáját

Pedig a szociális dolgozók is emberfeletti munkájukkal védték a vírushelyzet időszakában azokat az idős embereket, akikről gondoskodtak.

A Fidesz mégis megfeledkezett róluk, nem becsülve őket eléggé, nem támogatta őket külön juttatással - fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere.

Dunaújvárosban méltó módon jutalmazták a szociális szférában tevékenykedő alkalmazottakat.

Mezei Zsolt és Szabó Zsolt alpolgármesterrel közösen megérdemelt pénzösszeggel próbálták meghálálni munkájukat. Ez a támogatás összesen 17 millió forintból lett kiosztva, azaz majdnem ennyiből. A szomorú igazság ugyanis az, hogy a jutalom után is egy komoly, 15 százalékos adót kellett befizetni az állam felé.

Éppen emiatt dolgozott ki egy javaslatot Kálló Gergely és Pintér Tamás.

Arra törekednek, hogy a kormány tegye adó- és járulékmentessé az önkormányzatok által nyújtott egyszeri rendkívüli juttatásokat.

A vezetés annak ellenére is fontosnak tartotta, hogy a szociális szférában dolgozók megkapják a jogos jutalmukat, hogy kormányzati elvonások és az előző fideszes vezetés hitele is sarcolja a várost. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.

  • 2020.09.22

Cseh Katalin: Európának meg kell védenie a sajtószabadságot!

Az Európai Unió részéről határozottabb fellépésre van szükség. Fel kell lépnünk a hamis hírek terjesztői ellen - jelentette ki a Momentum EP-képviselője. 

  • 2020.09.22

72 millióval támogatja egy cseh cég a volt indexesek új oldalának indulását

Egy ismert és nagy cseh médiavállalat, az Economia 200 ezer euróval járul hozzá az Indextől távozó újságírók és szerkesztők által alapított Telex.hu indulásához.