Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Orbán maga alatt vágja a fát a hírportál szétverésével. Az EU nem fogja megdicsérni érte.

A helyzet napról napra világosabb: pénzügyi és politikai szempontból is Orbán drámai kudarcáról van szó – így értékelte a miniszterelnök teljesítményét Dobrev Klára.

Orbán győztes hadvezérnek hazudja magát, a tények viszont mást mondanak:

Magyarország még soha nem kapott olyan kevés pénzt, mint amennyi a következő ciklusban érkezik. A miniszterelnök 20 milliárdot „harcolt ki”, ezzel szemben 2007-ben 29 milliárd eurót, az előző ciklusban pedig 23 milliárdot folyósítottak.

Dobrev szerint Orbán az EU-csúcson is erőből politizált – nem ment vele sokra. Az EU történetében először jogállamisági feltételrendszert szabtak a pénzek kifizetéséhez. A képviselő szerint kifejezetten a tolvaj Fidesz miatt:

Magyarként szégyenkezve kell mondanom, hogy erre elsősorban a Fidesz-kormány politikája miatt került sor. Mindezek után az Európai Parlament ötpárti egyezség alapján még egyértelműbbé tette, hogy nincs pénz azoknak, akik nem tartják tiszteletben az alapértékeket és a közösség szabályait.

Márpedig a Fidesz csürhe magasról tesz ezekre a szabályokra. Az Index szétverésével nemcsak a sajtószabadságra mértek brutális csapást, hanem magára a demokráciára. A hírportál a független média egyik utolsó képviselője volt. Megírta azt, ami Orbánnak nem tetszett: a fideszes csicskák lopásait, az oligarchák gazdagítását, az értelmetlen pénzköltést. Mindezt tényekkel, részrehajlás nélkül.

Az EP-képviselő úgy gondolja, hogy Orbántól el fogják venni az EU-pénzek szétosztásának jogát.

Orbán Index kilövésével óriási baklövést követett el.

A jogállamiság az Indexről is szól. Szabad és független média nélkül nincsenek szabad választások, ez is részét képezi annak a csomagnak, amitől függővé teszik a jövőben a kifizetéseket.

A közmédia már eddig is a Fidesz szócsöveként működött. Súlyos milliárdokat szórnak el propagandára, ráadásul ezek a pénzek a párt közeli csókosokhoz vándorolnak. A csicskalapok ontják magukból a hazugságot, és meghamisítják a tényeket.

Dobrev szerint Orbán lábbal tiporta a független sajtót. Nem bírja elviselni, ha valaki ellentmond neki, éppen ezért számolt le a hírportállal. És nem ez volt az első eset.

Orbán nagyon okosnak képzeli magát, de nem fogja átverni az EU-t. Az Index kivégzésével nyilvánvalóvá tette, hogy mindent kritikus hangot el akar hallgattatni.

Ezzel viszont pont arra hívta fel a figyelmet, amit titkolni akar: hogy módszeresen építi a diktatúrát.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.