8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.

A Fidesz nem egyszerű maffiaként működik, nem csak a pénz és a hatalom fontos nekik, hanem a látszat is. Ennek részeként bármennyit megadnának a pénzünkből, hogy "a magyar lovasnemzet" legendáját fenntartsák. Amúgy pedig a lovaglás Lázár János hobbija is, úgyhogy költenek rá rendesen.

8,5 milliárd forintot kapott a Lázár János felügyelete alatt veszteségesen működő mezőhegyesi ménesbirtok.

A korábban magánkézben lévő és nyereségesen működő gazdaságot a kormány 15 milliárdért szerezte meg és alakította át.

A dolog érdekessége, hogy ehhez a Mezőhegyes határában korábban bérbe adott földeket az államnak vissza kellett vásárolnia. A bérlők kártalanítása 1,2 milliárdot emésztett fel, Dél-Békés hűbérura, Simonka György unokatestvére szépen kaszált rajta.

A ménesbirtok megszerzése tehát minden fideszes csicskának jól jött – igaz, az adófizetők pénze bánta.

Lázárt félre kellett tenni, mert ő egy igazi gonosz, hatalommániás politikus, nem a tipikus Orbán-csicska. Két kakas nem fér meg egy szemétdombon, ezért megtették lóügyi biztosnak és kapott egy saját birtokot. 2018 óta igazgatja a ménesbirtok ügyeit, ez alatt folyamatosan csökkent a bevétel.

A volt tulaj szerint semmi szükség nem volt a kormány beavatkozására, a gazdaság kiváló állapotban volt és nyereséggel működött. Mára nem így van, tavaly közel 500 milló forintos veszteséggel zárt.

A miniszter jó mélyen gyökeret eresztett a mezőhegyesi talajba, nem is akarja azt elengedni: 2/3-os többséggel óvná attól, hogy ismét magánkézbe kerüljön.

A ménesbirtok egy újabb nagyszerű példája annak, hogy a magyar népnemzeti vízió hogyan éget milliárdokat. Semmi szükség nem volt rá, mégis megvették, aztán folyamatos pénzátömlesztésre szorul.

A Demokratikus Koalíció szerint is kilóg a lóláb.
Bár Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenlegi lóügyi kormánybiztos annak idején a mezőhegyesi birtok államosítását azzal indokolta, hogy így a tangazdaság nyereséges lesz, és nem fognak majd lopni, ma mégis közpénzmilliárdokat ölnek bele úgy, hogy közben a bajba jutott családok, nyugdíjasok és a munkájukat elvesztettek semmit nem kapnak Orbántól - mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.
Egyetértünk a DK-val, Lázárnak vissza kell fizetnie azt a pénzt, amit a magyaroktól elvett! A kormány ne a csókosok kedvetelésére áldozzon, hanem az adófizetőkre!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.