150 halászatból élő családot hagyott az út szélén a vámpírkormány

150 halászatból élő családot hagyott az út szélén a vámpírkormány

Folyóba lökte a halászokat a Fidesz. Mentőövet nem dobott.

Orbánék 2016-ban betiltották a kereskedelmi halászatot. Ezzel egy ősi, hagyományos szakma szűnt meg teljesen. Az így megélhetés nélkül maradt 150 családnak kártalanítást ígértek.

Négy év eltelt, de a halászokat még mindig csak hitegeti a Fidesz-kormány. 

Az ígérték nekik, hogy 2016-os áron megvásárolják a feleslegessé vált munkaeszközeiket, csónakokat, hálókat stb. Mára az eszközök nagy része tönkrement, a kormány továbbra sem mozdította a kisujját sem. Lázár János többször is azt hazudta, hogy a halászok megkapják, ami jár. Mivel ő inkább vadászni és lovagolni szeret, végül nem törte magát az ügyért.

Féltek, hogy Áder Jánosnak, a nemzet horgászának nem jut elég hal!
A kormány nem környezetvédelmi okokból tiltotta be a hivatásos halászatot. A döntést azzal indokolták, hogy így több hal jut majd a sporthorgászoknak, és a turizmusból több pénze lesz az államnak, vagyis nekik. A horgászok eddig többször annyi halat fogtak ki.

Van olyan halász, aki egyedül neveli két gyerekét. Egykori gyerekszobájában laknak hárman a szüleinél, derül ki az RTL Klub összeállításából.

Gulyás Gergely papgájminiszter a kampányinfón alig tudta letörölni a pofájáról a cinikus vigyort, miközben csuklóból kamuzott a halászok ügyére vonatkozó újságírói kérdésre. Azt se tudta, miről van szó, tojik is ő holmi halászok sirámaira.

Ha korábban ilyen ígéretet tettünk, akkor nem helyes, ha ez nem történt meg, de halász kárpótlás ügyben engedje meg, hogy utánanézzek, és amit össze tudok gyűjteni, azt meg fogom osztani önnel.
Orbánék nem csak a halászokat hagyták cserben. Többek között a postások sorsa is hidegen hagyja a fideszes politikusbűnözőket. Inkább csak a hoteltulajdonosokat, gyárosokat és nagybirtokosokat támogatják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.13

Karácsony Gergely: végre elkezdődhet a nemzet szimbólumának felújítása

Tarlós István fideszes báb főpolgármesterként 9 éven át semmit sem tett azért, hogy felújítsa hazánk egyik jelképét, a Lánchidat. Karácsony Gergely csak 10 hónapja vezeti a fővárost, és máris komoly eredményeket ért el.

  • 2020.08.13

Karácsony Gergely: csak közösen nézhetünk szembe a vírussal

Kérek mindenkit, hogy tartsa a távolságot, és hordjon maszkot a közösségi közlekedés járatain és az üzletekben - írta közösségi oldalán Budapest baloldali főpolgármestere.