Karácsony: Itt az ideje, hogy a kormány megvédje végre az embereket a kórházakban!

Karácsony: Itt az ideje, hogy a kormány megvédje végre az embereket a kórházakban!

Karácsony Gergely lépéseket tesz: A tisztifőorvostól, a kormányhivataltól és Kásler minisztertől kérdezi levélben, milyen intézkedéseket tesznek, hogy a kórházban senki ne kapja el a fertőzést. Azonnali intézkedések kellenek!

Mint arról korábban már beszámoltunk, kiderült, hogy a koronavírus áldozatainak közel fele kórházi fertőzés miatt hunyt el. Ezt követően Németh Szilárd szánalmas módon gyorsan a Pesti úti idősotthon elé sietett sajtótájékoztatót tartani, és katonai fertőtlenítést rendelt el az intézményben - erre Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet. 

Hozzátette: az intézmény erőfeszítéseiről, amit már a járványügyi hatóság is visszaigazolt, Németh Szilárd is tájékozódhatott volna.

"Igaz, a tények tán elhomályosítanák közismert éleslátását."

Ugyanakkor Karácsony Gergely szerint a megelőzés tényleg fontos. Ebben valóban sok dolga lenne a kormánynak. A járvány második szakaszával szembeni védekezés kulcsa ugyanis a további kórházi fertőzések megelőzése.

Szívesen látnék erről is egy sajtótájékoztatót, de még inkább a beszéd helyett a cselekvést az állami fenntartású kórházakban. Mert senkit, de senkit nem lehet kitenni annak a veszélynek, hogy ahol gyógyulást remél, ott kapja el a fertőzést.

Bebizonyosodott, hogy az idősotthonokban történt fertőzések jelentős hányada a korházi fertőzések miatt történt.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy május végén a tisztifőorvos asszony már megerősítette, hogy a Budapesten akkor regisztrált fertőzöttek egyharmada elsősorban kórházi fertőzött volt.

Legutóbbi leveléből az a döbbenetes tény derült ki, hogy a halálos áldozatok közel fele szintén kórházi fertőzött volt.

A kórházi fertőzések megelőzés pedig a fenntartónak, vagyis a kormánynak a dolga.

Az idősotthonokba nagy valószínűséggel a kórházakból került be a fertőzés. A fertőzés terjedéséhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a fővárosi kormányhivatal márciusban még „felesleges költségnek” minősítette a kórházból az idősotthonokba visszakerülő betegek tesztelését.
Ezek alapján Németh Szilárd és a többi Fidesz-csicska elmehetne a kormányhivatal épülete elé is sajtótájékozósdit játszani. Lennie mivel elszámolnia a kormányhivatalnak.

Karácsony Gergely és városvezetése mindezek ellenére továbbra is teszi a dolgát, önálló intézkedési terv alapján. Az első hullám tapasztalatainak felmérése nyomán védekeznek az idősotthonaikban.

Ez a védekezés azonban nem lehet sikeres, ameddig a kormány tétlenül nézi a kórházi fertőzések szaporodását.

Nem tehetek mást ezúttal sem, mint hogy a tisztifőorvostól, a kormányhivataltól és Kásler minisztertől kérdezem levélben, milyen intézkedésekkel védik meg az idősotthonok lakóit és bármely kórházi kezelésre kényszerülő beteget attól, hogy a kórházban kapja el a fertőzést.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Míg mások gürcölnek Kocsis Máté, Varga Mihály, Gulyás Gergely és Németh Szilárd még a Parlamentbe sem ment be

Orbánnak kínos kérdésekről lett volna szó a parlamentben. Kocsis Máté, Varga Mihály, Gulyás Gergely és Németh Szilárd inkább gyáván távol maradt.
  • 2020.08.03

17 milliót osztanak szét a szociális területen dolgozók között Dunaújvárosban

Hihehetetlen, de igaz. Az Orbán-kormánynak és a fideszes csicskáknak ugyan nem számítanak a dunaújvárosi lakosok, de a helyi vezetésnek igen. 

  • 2020.07.24

Nem a kormánypárti politikusok a hősök, hanem a mindennapi emberek

Ki a hős cimbora? Én, Te, vagy éppen a magukat annak ma is kikiáltó kormánypárti politikusok? Vannak egyáltalán ma hősök? - tette fel a kérdéseket Kálló Gergely képviselő.