Szúnyoggyérítés várható Fejér megyében

Szúnyoggyérítés várható Fejér megyében

Egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy határozott, 180 napra engedélyezi a légi kémiai szúnyogirtást.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű gyérítés a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható.

Emiatt került sor az intézkedésre -  az NNK ugyanis engedélyezte a szúnyogok légi úton való gyérítését deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel.

Az MTI-nek adott közleményben az áll, 

A rovarok a csípés kellemetlen érzésén túl több fertőző betegség terjesztői lehetnek, ráadásul az utóbbi években több olyan trópusi szúnyogfaj is megjelent, amely forró égövi betegségeket terjeszt.
Fejér megyében 2020.07.27-29-ig Ercsi településen és a Vízparton végzik a szúnyoggyérítést. A szúnyoggyérítés ütemterve, a beavatkozások helyszíne és ideje az OKF honlapjáról tölthető le.

Ez idő alatt a szabadban tárolt tárgyakat, ruhákat érdemes letakarni vagy zárt térbe vinni. A kezelés alatt és után az ablakokat és ajtókat egy órát keresztül zárva kell tartani, a szellóztető berendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

A szúnyogok ellen egyénileg is lehet védekezni. 

Méghozzá az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, például vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Botrány: hazudik a Dunaújvárosi Hírlap

Végül mindig győz az igazság. Így történt ez a pofátlan Dunaújvárosi Hírlap esetében is.

  • 2020.08.05

Kálló Gergely: most baj van, méghozzá nagy

A dunaújvárosi országgyűlési képviselő elmondta, csak akkor oszt meg petíciókat, ha fontos dologról van szó.

  • 2020.08.04

A Fejér megyei lakosok egészen Pestig utazhatnak a fogászatért

Laza egy óráig döcöghetsz a budapesti Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ha megfájdulna a fogad.