Tarlós borzalmas öröksége: sosem látott hiány 2019-ben a BKK-nál

Tarlós borzalmas öröksége: sosem látott hiány 2019-ben a BKK-nál

Több, mint hatmilliárdot bukott Budapest a tapló Tarlós alkalmatlansága miatt befalsult elektronikus jegyrendszeren. Karácsony Gergely szerint a politikai felelős megvan: a Fidesz, de büntetőjogi felelősségre vonás is várható.

Jegyrendszer nincs, ellenben hiányzó milliárdok vannak - írja Budapest vezetője, Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Vizsgálóbizottság, a BKK új vezetése és a hatóságok is dolgoznak azon, hogy kiderüljön, az előző városvezetés politikai felelőssége mellett kiket terhel büntetőjogi felelősség - közölte Karácsony Gergely, a budapestiek főpolgármestere.
Karácsony Gergely zöld főpolgármester világossá tette azt is, hogy habár jókora mínuszból kell indulni, a mostani önkormányzati ciklus végéig mindenképpen megvalósul az elektronikus jegyrendszer Budapesten.
4,7 milliárd forintos veszteséggel zárta a BKK a 2019-es évet. Még soha nem fordult elő, hogy a vállalat veszteséges lett volna. A brutális hiány okozója a Fidesz: az elektronikus jegyrendszer totális bukása, 6,1 milliárdos kiesést okozott és 2019-ben került elszámolásra.

 

Nem lehet, hogy ne legyen felelőse az elmúlt évek legnagyobb budapesti botrányának, ezért megpróbáljuk kirángatni a gödörből az ügyet - közölte Karácsony Gergely, aki Tarlós Istvánnal ellentétben valóban megoldja a budapestiek problémáit, nem pedig létrehozza őket, mint a fideszes báb tette.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.11

Propaganda helyett költhetne a kormány Dunaújvárosra is - Majdnem 134 millió jutna a településnek

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Dunaújvárosnak is. 

  • 2020.05.27

Orbán 123 milliót vesz el Dunaújvárostól, Ausztriában 1 milliárd eurót kapnak

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Dunaújvárostól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.

  • 2020.05.18

A letelepedési kötvény bevezetése több, mint 140 milliót vesz el Dunaújvárostól

Nemcsak hogy érdemi hasznot nem hozott a letelepedési kötvény, de súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek jutottak be az országba komolyabb ellenőrzés nélkül. Az már csak hab a tortán, hogy harminc milliárd forintot buktak a magyar adófizetők.

Kövessen minket